Duo rolgordijnen, verrassend anders

16-08-2019, 12:26 |Van onze partner

Misschien heb je net een nieuwe woning gekocht of gehuurd. Of het is tijd om je inrichting aan te passen aan een veranderde smaak. Met meubilair, de kleur van je vloer of vloerbedekking en de kleur van je muur kun je al snel een geheel andere sfeer creëren. Er is wellicht één aspect van de sfeer in je woning waar je minder op gelet hebt. Door lichtinval te reguleren kun je op eenvoudige wijze de ambiance in huis veranderen. Daarbij zijn twee factoren belangrijk. Allereerst moet het eenvoudig te regelen zijn. Ten tweede wil je dit het liefst op een subtiele wijze kunnen doen. Duo rolgordijnen zouden dan weleens de uitkomst kunnen zijn. 
 

Het voordeel van duo rolgordijnen
Als je kiest voor vitrages en gordijnen of voor klassieke rolgordijnen, dan kun je spelen met licht en donker, maar je hebt weinig regelmogelijkheden. Een duo rolgordijn is je dan van voordeel. Bij een klassiek rolgordijn bestaat het gordijn uit één laag stof. Je reguleert de lichtinval door de stof van boven naar beneden te bewegen. Bij duo rolgordijnen bestaat het gordijn uit twee lagen stof die je onafhankelijk van elkaar kunt bewegen. Elke baan heeft doorzichtige en ondoorzichtige stukken. Door beide banen op een subtiele wijze over elkaar heen te schuiven kun je met de lichtdoorlatende eigenschappen van je rolgordijn spelen. Gedeeltelijke verduistering of gehele verduistering, je regelt het in een handomdraai. Wil je kunnen genieten van licht en het uitzicht, dan positioneer je de banen zo dat veel transparante delen zichtbaar zijn. Als je behoefte hebt aan schaduw of je wilt privacy, zorg er dan voor dat de niet-transparante delen van je duo rolgordijn goed op elkaar aansluiten.
 

Duo rolgordijnen - waarom is maatwerk essentieel?
Of je nou lamellen, duo rolgordijnen of houten jaloezieën als raamdecoratie kiest, je kunt pas optimaal van hun eigenschappen profiteren als ze op maat gemaakt zijn. Rolgordijnen in standaardmaten zullen altijd langs de zijkant licht laten doordringen, als je kozijn net even een afwijkende maat heeft. Zijn je duo rolgordijnen echter op maat gemaakt, dan is dit uitgesloten. Bestel je duo rolgordijnen bij voorkeur bij een leverancier voor wie maatwerk leveren standaard is. Een leverancier die zich onderscheidt met snelle levertijden, een uitstekende kwaliteit en vriendelijke prijzen.
 

Duo rolgordijnen bestellen
Wanneer je duo rolgordijnen online bestelt heb je een aantal interessante mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor wandmontage of montage aan het plafond. De kleur van je bedieningskoord, cassette en onderlat bepaal je grotendeels zelf. Je kunt ook kiezen voor een open of halfgesloten cassette. De duurzame stof van je duo rolgordijnen kun je bestellen in veel verschillende kleurstellingen. Als je niet zeker weet welke kleur het beste in je interieur staat, vraag dan om een kleurenstaal. Om echt maatwerk te garanderen, vragen de productspecialisten je doorgaans wel een aantal metingen te verrichten. Op hun website
vind je hier duidelijke instructies over. Meet je ramen goed op, controleer je meetwaarden en geef ze online door. Binnenkort kun je dan echt genieten van je duo rolgordijnen en de regelmogelijkheden die ze je geven.