Theater de Speeldoos maakt theatervoorstellingen nieuw seizoen bekend

BAARN Vlak voor de zomersluiting maakt Theater de Speeldoos zich op voor het nieuwe theaterseizoen. In ieder geval voor de periode van september t/m december 2020. De programmering voor die periode is klaar en gaat binnenkort in de verkoop. Wel met een aangepaste zaalplattegrond. De plattegrond is opnieuw ingedeeld om de 1,5 meterregel te garanderen. In de nieuwe indeling kunnen er zo’n 80 van de 342 stoelen bezet worden. Om die reden worden de meeste voorstellingen twee keer op een avond gespeeld; om 19.00 en om 21.30 uur om zo veel mogelijk theaterliefhebbers de kans te geven hun favoriete voorstelling te boeken. De opera’s van The Metropolitan Opera gaan pas op een later tijdstip in de verkoop. Uiteraard verlopen de voorstellingsavonden in het nieuwe seizoen volledig volgens coronaprotocol.

Op vrijdag 10 juli brengt het theater haar theaterbrochure uit. Deze keer geen gedrukte versie maar een online bladerbare versie. Deze is vanaf die vrijdag terug te vinden op de website van het theater.

Start Vriendenverkoop
Vrienden kunnen vanaf maandag 13 juli 10.00 uur via speeldoosbaarn.nl hun kaarten bestellen. Zoals gebruikelijk krijgen Vrienden voorrang bij het bestellen. De kaartverkoop voor het reguliere publiek gaat woensdag 15 juli om 10.00 uur van start. De kaartverkoop voor de voorstellingen t/m december 2020 verloopt in deze uitzonderlijke situatie alleen via de website van het theater. Kaarten reserveren via de theaterkassa is helaas niet mogelijk. De theaterkassa is wel telefonisch bereikbaar voor vragen op maandag 13 juli en woensdag 15 juli van 10.00-12.00 uur.

Youp van ’t Hek - Kaartverkoop via loting
Bijzonder trots is Theater de Speeldoos op het feit dat Youp van ’t Hek Baarn weer heeft uitgekozen om één van de try-outs van zijn oudejaarsconference Korrel Zout te spelen en wel op vrijdagavond 9 oktober om 20.15 uur. Hij speelt zijn voorstelling die avond slechts één keer voor zo’n 80 bezoekers, 50-50 te verdelen onder Vrienden van het theater en het reguliere publiek. Vanwege dit beperkte aantal kaarten dat in de verkoop kan, gaat het theater bij deze voorstelling loting als middel inzetten om de beschikbare kaarten onder de liefhebbers te verdelen.

Zomersluiting
Theater de Speeldoos is gesloten van donderdag 16 juli t/m zondag 30 augustus. Vanaf maandag 31 augustus is het theater weer geopend voor de start van het nieuwe ‘coronaproof’ theaterseizoen. Uiteraard hoopt het theater aan het begin van het najaar meer duidelijkheid te kunnen geven over de mogelijkheden en voorstellingen vanaf januari 2021.