• Het Prinses Beatrix Spierfonds is blij met de collecteopbrengst.

    Prinses Beatrix Spierfonds

680 euro voor onderzoek naar spierziekten

BAARN Vrijwilligers van het Prinses Beatrix Spierfonds hebben van 8 tot en met 14 september gecollecteerd in Baarn. Samen hebben zij bijna €680 opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Leuke meevaller was de inzet van Multidisciplinair Gezondheidscentrum FTB. Eigenaar/fysiotherapeut Marcel Nowee verdubbelde spontaan de opbrengst van de collectebus die een week lang in de koffieruimte mocht staan.   

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor alle mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. Het doel van het fonds is om alle spierziekten de wereld uit te krijgen, het middel is wetenschappelijk onderzoek. Het Prinses Beatrix Spierfonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, ook naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten nu. Het fonds krijgt geen overheidssteun en is afhankelijk van donaties en de inzet van vele vrijwilligers. De collecte is één van de belangrijkste inkomstenbronnen. 

Volgend jaar is de collecte week van 6 tot en met 12 september. Wie zin en tijd heeft om in Baarn mee te helpen aan de collecte is van harte welkom en kan zich melden via collecte@spierfonds.nl of via 070-3607607.

Heeft u de collectant gemist, maar wilt u toch nog een bijdrage overmaken? Doneren kan ook via de online collectebus van het fonds. Ga naar www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/collectebus en doneer een bedrag naar keuze voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.