• Baarnaar Joop van Slooten werkte bijna dertig jaar in Soest, waar hij nu gaat exposeren.

    Privé

Joop van Slooten met kleurrijk abstract in Artishock

SOEST In oktober exposeert Joop van Slooten uit Baarn in Artishock. Tussen 1980 en 2007 was hij werkzaam in Soest, bij Hooijer IJzerwaren en later Provak Ceelen. Joop van Slooten heeft zich vanaf 1996 ontwikkeld tot de kunstenaar die hij nu is.

Eigenlijk begon zijn liefde voor schilderen op school, maar daarna heeft hij dit pas in de jaren negentig weer opgepakt door een cursus op televisie en een schilderspakket dat hij kreeg. Van Slooten heeft een aantal cursussen gevolgd en van alle leraren wel wat meegenomen, met name in zijn beginperiode van Ton de Kruijk. De schildersclub Individueel Creatief Centrum, waarvan de leden al jaren samen schilderen, krijgt op dit moment les van docent Cinzia Bailo.

Over zijn ontwikkeling zegt hij zelf dat waar hij eerst realistisch en figuratief schilderde, zijn specialiteit gaandeweg is overgegaan in abstracte kunst. Realistische vormen vervagen en hij ontdekte nieuwe en spannende vormen. Zijn inspiratie haalt hij veelal uit de natuur en het heelal. Dit komt mede door zijn andere passie, fotografie.

,,Tijdens de Open Atelier Route in Baarn, eind augustus, kreeg ik naast 335 bezoekers aan de route een uitnodiging van Vereniging Artishock om te exposeren in Soest. Vaak gaan de verzoeken andersom en zoek ik een plek. Het voelt dan ook als een eer om uitgekozen te worden tussen alle kunstenaars die actief zijn tijdens de Open Atelier Route. Dit is een pluim op mijn werk."
De expositie is te bezichtigen tot en met vrijdag 25 oktober. De opening is zaterdag 5 oktober om 20.00 uur.

JAZZCLUB Aansluitend is het vanaf 20.30 uur JazzClub met Job Helmers & Friends. Van Helmers op de baritonsax en zijn begeleiders mag het publiek een magische, muzikale samenwerking verwachten. De bezetting van de band is als volgt: Suzan Veneman (trompet), Job Helmers (bariton sax), Erik Robaard (bas), Joost Kesselaar (drums).

Zaterdag 5 oktober, 20.00 uur, Artishock, Steenhoffstraat 46a: opening expositie Joopp van SLooten uit Baarn, met aansluitend vanaf 20.30 uur JazzClub met Job Helmers & Friends. De toegang van zowel de expositie als JazzClub is zaterdag gratis. Meer informatie over de activiteiten is te vinden op www.artishock-soest.nl.