• Yvette van den Berg exposeert bij Nijhof.

    Christine Schut

Foto-expositie NatuurGeluk bij Nijhof

BAARN Van 7 oktober tot 31 december is de foto-expositie 'NatuurGeluk' van Yvette van den Berg van Yvette Natuurfotografie te zien bij Nijhof Woonwarenhuis in Baarn.

Yvette van den Berg zal haar foto's exposeren in restaurant La Place op de eerste verdieping. Eerder dit jaar waren haar foto's te bezichtigen in het Muntgebouw in Utrecht en tijdens het Fotofestival Naarden. De foto-expositie haalt de schoonheid en de heilzame kracht van de natuur naar binnen. Dit komt voort uit de missie van Yvette om de geluksbeleving van natuur voor iedereen mogelijk te maken.

,,Het is heel gezond om buiten te zijn en te bewegen in een natuurlijke omgeving. Een bezoek aan de natuur leidt tot vermindering van pijn en negatieve emoties en we ervaren een toename van positieve gevoelens en energie. Ons lichaam maakt gelukshormonen aan zoals dopamine, serotonine en endorfine!
Daarnaast maakt de natuur creatiever, het ontspant, het verlaagt de hartslag en bloeddruk. Hoe meer groen in je omgeving, hoe sneller de afname van het stresshormoon cortisol. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ook het kíjken naar natuurbeelden goed voor ons is en dat is goed nieuws", aldus Van den Berg.

De expositie toont een variatie van landschappen, bloemen, wildlife en macro fotografie. Uiteraard is het zwarte reebokje ook te zien. Vastgelegd door de lens van Yvette laat de expositie zien hoe mooi en divers de natuur in ons eigen land is.

Bekijk de website voor meer informatie over de expositie: www.yvettenatuurfotografie.nl.