• Yvette van den Berg.

    Yvette van den Berg
  • Een van de natuurfoto's.

    Yvette van den Berg

Fotograaf uit Lage Vuursche exposeert in Utrecht

LAGE VUURSCHE Tot 1 juli 2019 is de foto-expositie 'NatuurGeluk' van Yvette van den Berg van Yvette Natuurfotografie te zien in het Muntgebouw in Utrecht.

Deze foto-expositie haalt de natuur naar binnen en komt voort uit de missie van fotografe Yvette om de geluksbeleving van de natuur voor iedereen mogelijk te maken.

Zes maanden lang waan je je in een sprookjesbos als je naar de natuurfoto's kijkt die op de tweede verdieping van het Muntgebouw hangen. De foto-expositie verspreid zich over de verschillende ruimtes en gangen en laten een variatie zien van landschappen, bloemen, wildlife en macro fotografie. Vastgelegd door de lens van Yvette van den Berg laat de expositie zien hoe mooi en divers de natuur in ons eigen land is.

Het is heel gezond om buiten te zijn en te bewegen in een natuurlijke omgeving. Een bezoek aan de natuur leidt tot vermindering van pijn en negatieve emoties en we ervaren een toename van positieve gevoelens en energie. Ons lichaam maakt zelfs gelukshormonen aan zoals dopamine, serotonine en endorfine! Hoe meer groen in je omgeving, hoe sneller de afname van het stresshormoon cortisol. Daarnaast maakt de natuur creatiever, het ontspant, het stimuleert tot bewegen en het verlaagt de hartslag en bloeddruk.

Voel je je moe en gespannen? Ervaar je stress? Ga dan regelmatig naar buiten en geniet van de schoonheid van de natuur. Lukt dit niet? Haal dan de natuur naar binnen en profiteer van de positieve effecten die zelfs natuurfoto's hebben op onze gezondheid en geluksbeleving! Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat zelfs het kíjken naar natuurbeelden goed voor ons is.

Yvette van den Berg heeft als missie 'NatuurGeluk voor iedereen!'. Het is haar doel om de schoonheid van de natuur te delen en daarmee bij te dragen aan meer positiviteit en geluk in de leef- en werkomgeving van mensen. Haar exposities - bijvoorbeeld in verzorgingstehuizen en ziekenhuizen - hebben aangetoond hoe belangrijk het is voor ouderen of mensen met een fysieke beperking die niet meer in staat zijn om zelfstandig naar buiten te gaan, om te kunnen genieten van natuurbeelden.

Bekijk de website voor meer informatie over de expositie: www.yvettenatuurfotografie.nl.