• Vrijdagavond is er een openluchtbioscoop in de Pekingtuin met om 18.00 uur Coco en om 20.30 uur De Dirigent.

    Archief Baarnsche Courant

Waaier muziek, kunst, sport en dans tijdens Cultureel Festival

BAARN Een open lucht bioscoop, wandelen voor het KWF, ruim 40 optredens op vijf podia, een kunstmarkt en meer dan 60 verenigingen en organisaties. Dat staat de bezoekers dit jaar te wachten op het Cultureel Festival Baarn. Het evenement vindt plaats in het centrum van Baarn: op de Brink, in de Pekingtuin en in de Laanstraat. Het festival vindt plaats op vrijdag 6 (van 17.30 tot 23.30 uur) en zaterdag 7 (van 11.00 tot 23.30 uur) september.

Vorig jaar waren er enkele duizenden bezoekers. De zon scheen en er was sprake van een ontspannen, gezellige sfeer. Dat zal dit jaar niet anders zijn, zeker gezien het gevarieerde aanbod op het gebied van muziek, dans, sport, cultuur, zorg & welzijn en vrijwilligerswerk.

Vrijdagavond is er een openluchtbioscoop in de Pekingtuin met om 18.00 uur Coco en om 20.30 uur De Dirigent. Daarnaast is er een Culturele Wandeling waarvan de opbrengst naar het KWF gaat.

Zaterdag gaat om 11.00 uur het festival van start. In de Pekingtuin barst het feest los met een mega turnshow van VITA 2000. Om 11:30 uur kan je luisteren naar de eerste band op de Makelaar Bos Mainstage. Op het Klassiek Podium (Pauluskerk) wordt Peter & de Wolf opgevoerd met Peter Lusse als verteller, een echte familievoorstelling.

Op het Cultuur Podium (Laanstraat) is er tot 17:00 uur kleinkunst en theater te zien. In de Trouwzaal van het gemeentehuis wordt de winnaar van de Baarnse Literatuurprijs bekend gemaakt. En in de Pekingtuin loopt het programma - op het Baarnsche Courant Danspodium en Makelaar Bos Mainstage - door tot 23:30 uur.

De kunstmarkt bevindt zich op de Brink, het gezellig gelegen centrale marktplein in het centrum van Baarn. Hier kan de liefhebber kunst kijken én kopen.

In de Pekingtuin is het KinderPlein en het SportPlein te vinden. De hele dag door worden hier workshops gegeven voor jong en oud. Voetballen, dansen, schaken, muziek maken, knutselen… het kan allemaal! Voor kinderen (tot circa 12 jaar) is er een stempelkaart waarop alle activiteiten staan.

In de Laanstraat is het Zorg & WelzijnPlein, het CultuurPlein en het VrijwilligersPlein. Verenigingen en organisaties uit Baarn presenteren zich hier, vertellen over hun vereniging en werven nieuwe vrijwilligers.

Ook de gemeente doet mee en zet de deuren open. Neem een kijkje achter de schermen van Gemeente Baarn.

De slotact van het festival is The Royal Hillbilly Club. Hits van alle soorten, maten en genres vliegen je om de oren, kruidig gemarineerd met een flinke saus Hillbilly country en honky-tonk. Deze op hol geslagen stoomtrein komt met de snelheid van de bliksem je kant op en neemt een lading vol feest en plezier voor iedereen met zich mee! Yeehaw!

Het Cultureel Festival Baarn is gratis toegankelijk voor publiek. Het evenement wordt georganiseerd door de Stichting Cultureel Festival Baarn met de inzet van tientallen vrijwilligers.