• De jarige Robert Dorrestijn (53) trakteerde de bewoners van de Blinkert op pannenkoeken. Op de achtergrond Mariska de Koning.

    Caspar Huurdeman

Pannenkoeken voor de Blinkert

BAARN Eerst waren er tulpen, gisteren waren het pannenkoeken. Gerda Kosmeier en Mariska de Koning blijven in actie om doelgroepen in het zonnetje te zetten, die wel wat extra aandacht in deze coronatijden kunnen gebruiken. In Robert Dorrestijn van pannenkoekenboerderij de Wildenburg, vonden ze een bondgenoot. 

Op zijn verjaardag, Hemelvaartsdag, wilde hij wel veertig pannenkoeken bakken en schenken. Net als de kalender achter de kassa stil is blijven staan op 16 maart 2020, viel de horeca stil en dus ook zijn restaurant. Na een korte brainstormsessie werd gekozen voor twee woonafdelingen in verpleegtehuis De Blinkert (Leger des Heils). Het Leger des Heils heeft als streven, ‘hen te helpen die geen helper hebben’. De drie Baarnaars trakteerden de bewoners op een fijne lunch. 


De bewoners zaten op Hemelvaartsdag in hun binnentuin aan gedekte tafels in afwachting van al dat lekkers.De bewoners genoten zichtbaar, een enkeling stak zijn duim op.

Wildenburg gaat op 1 juni om 12.00 uur open. Terras en binnenruimte zijn volledig ingericht op de anderhalve meter-samenleving. Tot dan is er een afhaalmogelijkheid.