Lokaal

BAARN De kerst staat weer voor de deur. Voor veel mensen betekent dat gezelligheid, familiebezoekjes en lekker eten. Leef3.nu, onderdeel van Beweging 3.0, organiseert kerstdiners bij Van der Valk Amersfoort en Leusden tussen 16 en 24 december. Er is in totaal plek voor meer dan 1000 mensen.
BAARN In 2018 groeiden 264 duizend kinderen op in een gezin met een inkomen onder de lage-inkomensgrens. Dit betekent dat 1 op alle 12 minderjarigen leeft in een huishouden met risico op armoede, net zoveel als in het jaar ervoor. In Baarn groeit 6,1 procent van alle kinderen op in een gezin met een (langdurig) laag inkomen.
Advertorial
BAARN Paul Delen is sinds 1 januari van dit jaar geen notaris meer. Bij Koninklijk Besluit van 26 november 2018 is hem eervol ontslag verleend als notaris...
BAARN De gemeente Baarn heeft de eerste helft van dit jaar minder maatwerkvoorzieningen (-0,9 procent) aangeboden vanuit de Wmo dan het jaar ervoor. Daarmee gaat de gemeente in tegen de landelijke tendens, want gemiddeld groeide deze groep juist (+4 procent) tot ruim één miljoen mensen. Dat meldt het CBS donderdag op basis van cijfers over de...
BAARN Tijdens de laatste vergadering van de Seniorenraad was Francien van Golen aanwezig. Zij werkt al vanaf 1998 bij de overheid en sinds maart bij de gemeente Baarn. Ze is teammanager van de afdeling Burgercontact Baarn. Deze contactdienst bestaat o.a. uit het aansturen van de loketmedewerkers in de hal en de receptie. Naar aanleiding van...
Advertorial
BAARN Jouw bedrijf, product of dienst in beeld brengen met een professionele bedrijfsvideo of videoadvertentie. Dat is de specialiteit van Peter Tijssen,...
BAARN Het nieuwe boek 'Professor Bitter en het stinkparfum' van schrijfster Marije Uilenreef en illustrator Hilde Kokshoorn is afgelopen vrijdag verschenen. Kokshoorn woont in Baarn en heeft voor dit boek foto's gebruikt van herkenbare plekken van het mooie dorp.
BAARN Fakenieuws is geen fabel, het bestaat. En we tuinen er soms massaal in. Tegelijk; nepnieuws is geen natuurwet. Er is iets tegen te doen. Zonder kritische journalisten is de burger namelijk overgeleverd aan 'propaganda'. Maar, wie gaat die kritische journalist betalen?
BAARN Eind september heeft de gemeenteraad de verklaring van geen bedenkingen (vvgb) voor het door Interbest Breda plaatsen van een digitale reclamemast op sportpark Ter Eem geweigerd. Ergo moet het college van b&w de aangevraagde omgevingsvergunning weigeren, hetgeen recent is besloten.
BAARN De georganiseerde misdaad heeft in Nederland lang zijn gang kunnen gaan en is op veel gebieden geïnfiltreerd in de bovenwereld. Nu lijkt de overheid een serieus front te gaan vormen tegen deze ondermijning van de rechtsstaat. Maandag was er een voorlichtingsavond voor ondernemers uit de regio.
BAARN Vijf procent van het kantoor- en winkeloppervlak in Baarn stond leeg begin dit jaar. Dat blijkt uit cijfers dat het CBS donderdag presenteerde. Dat is net iets dan het landelijk gemiddelde percentage van zes procent.