• Groeneveld

    Jan Vossenberg
  • Groeneveld

    Jan Vossenberg

Oud & Nieuw in de zomer, schilderijen Jan Vossenberg

22-06-2020, 16:36 | Lezersnieuws | Jan Vossenberg

Oud en Nieuw in de zomer.

Tot 1 augustus as. exposeert de Baarnse schilder Jan (ZACH) Vossenberg (1956) een selectie van zijn olieverfschilderijen in en voor gasten van restaurant “Klein Fornuis” Laandwarsstraat 15 Baarn. 

Het thema Oud en Nieuw in de zomer is gekozen vanwege oudere “koeien-schilderijen” en nieuw werk van “park Groeneveld” Baarn. Deze laatste schilderijen zijn deels en plein air geschilderd vanaf een half jaar geleden. Voor het nieuwere werk werd de vertrouwde comfort zone (oa. gele oker en bruinen) even verlaten en werd ook gedeeltelijk tijdens de coronaperiode gewerkt met fellere kleuren olieverf. Zo kon met die fellere kleuren de stilte tijdens die periode extra worden geaccentueerd en ontstonden bijna magische  tafereeltjes. 

Dat Groeneveld het gehele jaar ook in werkelijkheid echt prachtig groene velden heeft, zal de Baarnse bevolking niet zijn ontgaan. De Groeneveld serie is dan ook zeer herkenbaar op het doek gekomen. Het werk blijft zeker nog tot en met de zomer voor de gasten te bezichtigen.

Voor openingstijden van het van het restaurant zie de website van Klein Fornuis.

Jan (ZACHARIAS) Vossenberg schildert reeds vele jaren. Olieverf in atelier en open lucht. Veel gekozen thema’s zijn zee/strandgezichten, Amsterdam, koeien en landschappen.

Voor ander werk van Jan Zacharias wordt verwezen naar Facebook. Tel. 0681811271 mail: zachart2011@gmail.com